Online een cyberverzekering vergelijken

Het aantal incidenten op het gebied van cybercrime neemt steeds verder toe en is de snelst groeiende vorm van misdaad uit de afgelopen jaren. Reden genoeg om uzelf of uw onderneming op de juiste wijze te beschermen tegen de mogelijke gevolgen van cybercrime. Mocht u bijvoorbeeld te maken krijgen met phishing, met een DDOS-aanval op uw servers, of met een datalek in uw systemen, kunnen hier hoge kosten bij komen kijken. Door een cyberverzekering af te sluiten dekt u deze kosten zo goed mogelijk af. Het is sterk aan te raden om een gekozen cyberverzekering te vergelijken met de cyberverzekering van andere verzekeraars. Vaak is de dekking van dit type verzekering niet gelijk, waardoor u mogelijk alsnog een groot risico loopt zonder dat u dit doorheeft.

Mogelijke kosten bij cybercrime

Hoewel cybercrime vaak geen directe kosten met zich meebrengt, betaalt u wel hoge kosten voor het achterhalen van de oorzaak van cybercrime, zijn de kosten hoog voor de jurist die de mogelijke gevolgen op gerechtelijk gebied in kaart moet brengen, enzovoorts. Denk ook aan de klanten die u verliest bij een datalek, wat vaak resulteert in een aanzienlijk lagere omzet. Met een cyberverzekering beschermt u uzelf tegen deze hoge kosten. Door een cyberverzekering te vergelijken betaalt u daarbij niet meer dan noodzakelijk is voor een dergelijke verzekering.

Probeer vooraf een inschatting te maken van de mogelijke financiële gevolgen van cybercrime binnen uw onderneming. Welke kostenposten zouden in uw geval kunnen ontstaan? Wat kost het om het mogelijke omzetverlies op te vangen? Lopen uw klanten een groot risico, of bewaart u deze gegevens niet op uw servers? Enzovoorts. Het zijn vragen die een belangrijke rol spelen bij het vergelijken van cyberverzekeringen.

Cyberverzekering vergelijken op internet

Het kan behoorlijk lastig zijn om een geschikte cyberverzekering te vinden. Welke dekking past bijvoorbeeld het beste bij de risico’s die u loopt het gebied van cybercriminaliteit? Welke verzekeraar biedt de voordeligste premie voor uw verzekering? Enzovoorts. Er zijn tegenwoordig verschillende websites waarop u een cyberverzekering kunt vergelijken met soortgelijke verzekeringen bij andere verzekeraars. Over het algemeen geldt dat de goedkoopste cyberverzekering niet de beste cyberverzekering is.

Gaat u een cyberverzekering vergelijken? Let goed op de dekking van de cyberverzekering, voordat u deze afsluit. In de verzekeringsvoorwaarden vindt u precies in welke situaties u wel en in welke situaties u niet verzekerd bent. Doordat de cyberverzekeringen relatief nieuw zijn, worden de voorwaarden regelmatig aangepast naar de laatste vormen van cybercriminaliteit. Er komen immers steeds meer verschillende vormen van cybercrime bij. Naast de dekking van een cyberverzekering is het minstens zo belangrijk om te kijken naar de maandelijkse premie die u voor de verzekering dient te betalen. Vergelijk cyberverzekeringen daarom zowel op het gebied van de dekking, als ook op het gebied van de premie.

Hulp nodig? Vraag een verzekeringsadviseur!

Heeft u hulp nodig bij het vergelijken van cyberverzekeringen? Laat u hierover adviseren door een verzekeringsadviseur bij u in de buurt. Een verzekeringsadviseur weet welke mogelijkheden er tegenwoordig zijn en kan een inschatting maken van het risico wat u loopt.

Cyberverzekering vergelijken

Updated on 2016-11-07T06:20:32+00:00, by admin.