Onvoldoende kennis over cyberrisico’s

U heeft er misschien wel eens van gehoord, de cyberrisico’s die een onderneming kan hebben. Dan bent u hierin één van de weinige, want er is te weinig bewustzijn van de mogelijke cyberrisico’s op zakelijk gebied. Dit kan worden aangepakt door een herstructurering van een bedrijf door de HR-afdeling, maar hier gaat een hoop tijd en vooral geld in zitten. Het is verstandig om geld te investeren in trainingen en workshops waarbij bewustzijn wordt gecreëerd.

Het is goed om vooraf voldoende kennis op te doen om de bedrijfsgegevens zoveel mogelijk te beschermen, maar dit kan nooit 100% gegarandeerd worden. Daarom is het ook zaak om de juiste procedures en actieplannen op te stellen bij een eventueel datalek of een inbreuk in het bedrijfssysteem.

Eén van de belangrijkste aspecten voor het verkleinen van de cyberrisico’s is het samenwerken tussen verschillende afdelingen in het bedrijf. Een CEO van een onderneming loopt namelijk net zoveel risico als een persoon die op de vloer aanwezig is. Er hoeft maar één keer inbreuk gedaan te worden in de systemen van de persoon in kwestie en er kan toegang worden verschaft tot privacy gevoelige informatie. Ga deze risico’s dus niet uit te weg, maar zorg er juist voor dat er voldoende aandacht aan wordt besteedt zodat mogelijke inbreuken in de toekomst worden voorkomen.

Comments:0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *