Mogelijke schadegevallen van cybercriminaliteit

Niet alleen op zakelijk gebied, maar ook op particulier gebied zijn cybercriminelen actief. Vaak proberen zij in te breken in een netwerk en hierna persoonsgegevens te verkrijgen. Het gaat hierbij om BSN-nummers, maar ook om bankrekeningnummer en het plaatsen van “neppe” afrekenschermen. Deze afrekenschermen lijken precies op het afrekenscherm van de daadwerkelijke aanbieder, maar de gegevens worden opgeslagen. Hierna kunnen er aankopen worden gedaan met deze gegevens en zullen de hackers profiteren van uw gegevens.

Om op particulier vlak de belangrijke zaken te beschermen is het verstandig om allereerst verschillende wachtwoorden te gebruiken. Hackers zetten namelijk een apparaat aan de achterkant van uw systeem aan en proberen zodoende miljoenen mogelijkheden voor wachtwoorden. Bij het gebruiken van maar één wachtwoord is het voor een hacker eenvoudig om via meerdere accounts gevoelige informatie te vergaren.

Daarnaast is een goed beveiligd netwerk tegenwoordig een must. De meeste particulieren denken dat zij met een persoonlijk wachtwoord voldoende beveiligd zijn, maar het is aan te raden om iedere dag het wachtwoord (automatisch) te veranderen. Zo is het voor een hacker erg lastig om in uw (Wifi) netwerk te dringen.

Deelt u bestanden met kinderen of andere gezinsleden? Dan kunt u wel voldoende beveiligd zijn, maar hebben deze andere personen ook de mogelijkheid om gehackt te worden. Maak hen dus bewust van de risico’s die zij lopen en probeer voldoende informatie op te doen omtrent e mogelijkheden op het gebied van beveiliging. U kunt een systeem nooit 100% dicht krijgen, maar het is altijd verstandig om het voor een hacker lastiger te maken  om binnen te dringen.

Kunt u dit voorkomen?

U kunt er altijd voor zorgen dat uw systeem, computer en netwerk in privésferen altijd beter is beveiligd dan op dit moment. Het is verstandig om een professional in te schakelen die alle mogelijke lekken weet te vinden en dit ook op een juiste manier weet te verbeteren. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om te werken vanuit een betrouwbare Cloud, maar dan is het wel aan te raden om te zorgen voor een juiste inrichting.

Bij eventuele schade kunt u natuurlijk aan de bel trekken en er allereerst voor zorgen dat uw systeem weer waterdicht is. Wanneer u vooraf een cyberrisico verzekering afsluit zullen alle kostenposten gedekt zijn en komt u financieel niet in de problemen. Handig toch?!

Particulier

Updated on 2017-02-15T10:51:00+00:00, by Admin.